Container

Ik was geboeid door de luistertour.

Christoph Renner

Dag 1

Arcades & Architectuur

Leer de stad kennen tijdens een rondleiding van 90 minuten. Ontdek waarom Freudenstadt het grootste marktplein van Duitsland heeft en lach om de anekdotes en verhalen!

Zum Speckwirt, hier word je verwend met een nuchtere en regionale keuken. Ervaar gepassioneerde gastheren in een gezellige sfeer.

Slenter onder arcades, ontdek de verscheidenheid aan mooie winkels, cafés en restaurants. De fonteinen op de benedenmarkt bieden heerlijke verkoeling op warme dagen. Beklim de Stadhuistoren voor een fantastisch uitzicht en een glimp van de unieke architectuur van de stad.

In de Schlupfwinkel, diner met een verschil? Ga zelf aan de slag en braad je vlees op de hete steen. Natuurlijk kun je je gerecht ook kant-en-klaar bestellen. Laat je verwennen en geniet van een leuke avond.

Ein Stadtbummel unter den Arkaden

Ein Stadtbummel unter den Arkaden – © Freudenstadt Tourismus/ Heike Butschkus

Tag 2

Tannenriesen & Bergwerk

Beleef de premiumroute Tannenriesen op een geheel nieuwe manier: met de LAUSCHTOUR-audiogids leert u onderweg van luisterpunt tot luisterpunt spannende wetenswaardigheden over de grote en kleine bijzonderheden.Het grootste marktplein van Duitsland, de grootste spar van het Zwarte Woud, tapijten van mos en geweldige uitzichten. De Tannenriesen Trail verbindt de mooiste plekjes rond Freudenstadt en biedt door de kleine hoogteverschillen zorgeloos wandelplezier voor alle leeftijden. Met onze luistervink tour, leer je onderweg spannende feiten over de natuur, cultuur en geschiedenis van Freudenstadt. De afwisselende tocht voert door het Teuchelwald met indrukwekkende reuzendennen naar de idyllische Waldliegewiese weide en door de groene bemoste Baldenhofer Graben naar de Kienberg. Tot slot is er een prachtig panorama vanaf de Friedrichsturm en de afdaling via het hoogste rozenpad van Duitsland.Onderweg kun je je vergapen aan talrijke houten sculpturen die ter gelegenheid van de 1e Freudenstadtse Houtkunstdagen door verschillende kettingzaagkunstenaars zijn gemaakt.

In de berghut Lauterbad, ontspan en geniet! Laat je blik dwalen en verlies jezelf in een heerlijke sfeer van plezier en hartelijkheid. Of je nu oud of jong bent, modern of traditioneel - hier is het gewoon "aankomen en je goed voelen". Regionale delicatessen gecombineerd met moderne elementen. Een van de mooiste panoramaterrassen van de streek! Altijd een plezier!

Ga onze historische bezoekersmijn binnen en ervaar hoe zilver in die tijd werd gedolven tijdens een afdaling van 30 meter.

Op de terugweg naar het marktplein kun je bij Pizzeria d'Orazio tegenover het Kurhaus de avond in een gezellige sfeer afsluiten.

In het bos rond Freudenstadt staat ook de oudste dennenboom van Duitsland - © Freudenstadt Tourismus/ Heike Butschkus

In het bos rond Freudenstadt staat ook de oudste dennenboom van Duitsland - © Freudenstadt Tourismus/ Heike Butschkus

Dag 3

Treinrit & panoramabad

Begin de dag met een ritje over de Freudenstädter Bähnle naar de Kienberg en maak daar gebruik van de uitstapmogelijkheid. Beklim de Friedrichsturm en geniet vanaf daar van het geweldige uitzicht over Freudenstadt. Daarna kun je een wandeling maken over het 2 km lange rozenpad, dat zich ook op de Kienberg bevindt, en de meer dan 2200 wilde en struikrozen bewonderen (bloeitijd vanaf begin juni).

In Café Friedrichs op de Kienberg kun je niet alleen genieten van heerlijk gebak, maar ook van typische specialiteiten uit het Zwarte Woud.

Ontspan in ons panoramazwembad met wellness- en saunagedeelte en kom gewoon tot rust.

In het restaurant Panoramabad is er voor elk wat wils, of het nu gaat om stevige gerechten uit het Zwarte Woud of lichte, heerlijke maaltijden.

Panoramabad Freudenstadt
– © Stadtwerke Freudenstadt Bäderbetrieb
Weihnachtsmarkt in Freudenstadt

Interactief door Freudenstadt: Beleef nu de 360-graden panoramatour!

Ervaar nu
nachhaltig durch den Schwarzwald

Auch in Freudenstadt erhältlich: die KONUS-Gästekarte als Ihre Mobilitätskarte für freie Fahrt mit Bus und Bahn durch den gesamten Schwarzwald.