Container

 

Het landelijke gebied in het Duitse zuidwesten wordt al eeuwenlang gekenmerkt door een unieke architectuur: het "Zwarte Woud-huis". Een typisch kenmerk van dit type constructie is het schilddak of kreupel schilddak dat aan de zijkanten ver naar beneden is getrokken. Het beschermt het huis tegen de hitte in de zomer en verwarmt het goed in de winter wanneer de zon lager staat. Een ander kenmerk van een huis in het Zwarte Woud is de tegelkachel in de woonkamer. Aan de achterkant van het huis zijn de stallen, de dieren helpen om het huis in de winter warm te houden. Deze worden tegenwoordig niet meer gevonden.

Bekendste 

Zwarte Woud huis

In de TV-serie "Die Schwarzwaldklinik" is het huis van Prof. Dr. Brinkmann in het Zwarte Woud vaak te zien. Het huis werd in 1912 gebouwd als zomerresidentie van Helene Siegfried, een in Lörrach geboren Berlijnse zangeres, en is sinds de dood van de eigenares in 1966 een museum van het district Waldshut. Tegenwoordig toont het streekmuseum "Hüsli" de levenswijze van de typische plattelandscultuur van het Zwarte Woud.

Das Wohnhaus von "Professor Brinkmann" kann heute besichtigt werden.
Das Wohnhaus von "Professor Brinkmann" kann heute besichtigt werden. – © Hochschwarzwald Tourismus GmbH

Onze aanbevelingen

Architectuur in het Zwarte Woud

Leer de geschiedenis van het Zwarte Woud kennen en ervaar de moderne architectuur op zijn best. Vind de meest opwindende bestemming voor u in onze suggesties.