Container
Icon Zug

Aankomst 

Per trein

Dankzij de ligging in het hart van Europa kunnen vakantiegangers het Zwarte Woud overal vandaan gemakkelijk met de trein bereiken. Karlsruhe, Freiburg, Baden-Baden en Offenburg liggen direct aan de hogesnelheidslijn en zijn gemakkelijk te bereiken met ICE, TGV, Intercity, EuroCity en CityNight.

Vanuit het westen is er een verbinding met het Franse SNCF-net, vanuit het zuiden met de Schweizerische Bundesbahnen. Er zijn verschillende rechtstreekse verbindingen vanuit Frankrijk, waaronder de TGV van Parijs naar de stations van Baden-Baden en Karlsruhe rechtstreeks en zonder overstap. Het vakantiegebied is ook vanuit Nederland en Zwitserland op een milieuvriendelijke, snelle en comfortabele manier te bereiken.

Eenmaal aangekomen in het Zwarte Woud is de KONUS-gastenkaart als mobiliteitskaart je ideale vervoermiddel. In ongeveer 150 gemeenten krijg je de kaart automatisch bij aankomst en kun je er het Zwarte Woud mee doorkruisen met het openbaar vervoer. En het is zelfs gratis. Nog een reden om je auto achter te laten.

Icon Ferienstraßen

Aankomst 

Per auto

Natuurlijk kunnen automobilisten ook snel en gemakkelijk naar het Zwarte Woud komen. Aan de westelijke rand van het Zwarte Woud ligt de autosnelweg A5 / E35, in het oosten de A81 / E41, in het noorden de A8 / E52 en in het zuiden de A98 en de B34.

Reistijden:

Amsterdam - Karlsruhe: ca. 5:45 u voor 550 km

Zürich - Freiburg: ca. 1:45 u voor 150 km

Parijs - Karlsruhe: ca. 5:30 uur voor 530 km

Bollenhutauto
Bollenhutauto – © Schwarzwälder Freilichtmuseum Vogtsbauernhof

Aankomst

 Per vliegtuig

Het Zwarte Woud is ook gemakkelijk bereikbaar met het vliegtuig. De dichtstbijzijnde luchthavens zijn:

De internationale luchthaven Basel-Mulhouse-Freiburg (EuroAirport Basel Mulhouse Freiburg) ligt 6 km ten noordwesten van Basel (Zwitserland) en 20 km ten zuidoosten van Mulhouse (Frankrijk) op het grondgebied van de Franse gemeenten Hésingue en Saint-Louis in het departement Haut-Rhin, maar is rechtstreeks verbonden met het Zwitserse grondgebied door de weg van de luchthaven van Basel, die een belastingvrije weg is.

Meer informatie onder: https://www.euroairport.com/de/

De luchthaven van Karlsruhe/Baden-Baden is de tweede grootste commerciële luchthaven in Baden-Württemberg wat het aantal passagiers betreft. Het ligt ten zuidwesten van Rastatt en ten westen van Baden-Baden, dicht bij de Franse grens op het terrein van het industrieterrein Baden-Airpark. https://www.baden-airpark.de/

De luchthaven van Straatsburg (Aéroport de Strasbourg) is de internationale commerciële luchthaven van de Franse stad Straatsburg in de Elzas. https://www.strasbourg.aeroport.fr/de

De luchthaven van Stuttgart is de internationale luchthaven van Stuttgart, de hoofdstad van Baden-Württemberg. Het ligt grotendeels op het grondgebied van de steden Leinfelden-Echterdingen en Filderstadt. https://www.flughafen-stuttgart.de/

De luchthaven van Zürich is de grootste luchthaven van Zwitserland. https://www.flughafen-zuerich.ch

Frankfurt Airport is de grootste luchthaven van Duitsland. Het vliegveld ligt direct aan de snelwegen A3 en A5 en is via 2 stations verbonden met het spoornetwerk van de Deutsche Bahn.


Meer informatie onder: https://www.frankfurt-airport.com/de.html

nachhaltig durch den Schwarzwald

Met de KONUS-gastenkaart reist u gratis met bus en trein door het Zwarte Woud - van Pforzheim naar Basel en van Karlsruhe naar Waldshut. U kunt de KONUS-gastenkaart in ongeveer 150 vakantieoorden in het Zwarte Woud krijgen bij registratie bij uw gastheer.

KONUS voordelen