Container

 Zuidelijk licht, aangename temperaturen, mediterrane vegetatie, levendige pleinen, lange nachten - dit of iets dergelijks zou Toscane - of Freiburg im Breisgau - kunnen beschrijven. 

Jürgen Theis

Freiburg Innnenstadt
Freiburg Innnenstadt – © FWTM-Escher

De ochtend

Cultuur beleven

Laat de eerste zonnestralen u wekken en slenter ontspannen over de Münstermarkt. Rondom het herkenningsteken van de stad, de Dom van Freiburg, bieden boeren en handelaren regionale producten aan, zoals fruit, groente, wijn, zelfgebakken brood, olijven en vele andere culinaire lekkernijen. Een absolute "must" bij elk bezoek aan de Münstermarkt is de Münsterwurst, de zogenaamde "Lange Rote".

Vanaf de Münstermarkt wandelt u naar de Konviktstraße, gelegen in de prachtige oude binnenstad van Freiburg. Wandel door de mooiste steeg van Freiburg, omringd door middeleeuwse huisgevels, geniet van de bijzondere flair en stap in uitnodigende boetiekjes en door de eigenaar gerunde winkeltjes.  

Tijd voor een lunchpauze! Ook op culinair gebied heeft Freiburg veel te bieden. Onder meer in de markthal vindt u een bijzonder ruime keuze aan regionale en internationale gerechten: u wordt verwend met keuze.

Freiburg Augustinermuseum
Freiburg Augustinermuseum – © FWTM Escher

De middag

Shopping plezier

Gooi jezelf in het winkelplezier: Op de Kaiser-Joseph-Strasse, de winkelstraat van Freiburg, wachten de grote merken op u langs de Freiburgse Bächle. Meer tips voor een wandeling door Freiburg vindt u hier.

Bent u meer in de stemming voor kunst en cultuur? Bezoek het Augustinermuseum en ontdek de hoogtepunten van de kunst van de Middeleeuwen tot de 19e eeuw. Speciale tentoonstellingen zorgen voor afwisseling door een breed scala aan onderwerpen.

En voor de perfecte namiddag mag een zoete pauze natuurlijk niet ontbreken: Het aanbod van de cafés en banketbakkerijen in Freiburg is verleidelijk.

De avond

Culinaire conclusie

Attentie gourmets en fijnproevers: Het hart van Baden wijn klopt hier. Ontspan aan het eind van een dag vol belevenissen in het "Alte Wache - Haus der Badischen Weine" met uitzicht op de kathedraal en beleef de wijncultuur op zijn best.

Een andere favoriete plek in Freiburg is de Schlossberg met zijn uitkijkpunt "Kanonenplatz". Geniet van het 360° panorama in de biertuin met een fiets en de laatste uren zon van een perfecte dag in Freiburg.

Freiburg Alte Wache
Freiburg Alte Wache – © Diego Lafuente
Container