Container

Lekker eten en een prachtig landschap - wat wil je nog meer?

Caroline Hagener, Köln

Dag 1

Ontdek Baiersbronn

Een uitstapje naar de nabijgelegen Murgvallei is een prima manier om uw vakantie te beginnen. Het Unimog-museum laat het hart van alle auto- en techniekliefhebbers sneller kloppen, in slot Eberstein worden sprookjes werkelijkheid en in de regionale geschiedeniskamers worden regionale gebruiken en ambachten uit lang vervlogen tijden weer tot leven gewekt. Wie zin heeft in wat meer natuur, kan zich laten betoveren door de vijfenzestig meter hoge stuwdamwand van het Schwarzenbachstuwmeer. Voor de lunch zijn de rustieke trekkershutten in de hele streek uitnodigend.

In de namiddag is een bezoek aan de glasblazerij Buhlbach de moeite waard. Er staat je een reis naar de 18e en 19e eeuw te wachten, toen de glasblazerij de grootste en belangrijkste in haar soort was in het hele Zwarte Woud. Wist je dat de champagnefles - zoals wij die nu kennen - is uitgevonden in Baiersbronn?

Glashütte Baiersbronn
Glashütte Baiersbronn – © Baiersbronn Touristik / Ulrike Klumpp

Dag 2

Puur natuur in Baiersbronn

Na een dag vol culturele hoogtepunten, staat de tweede dag in Baiersbronn in het teken van genieten van de natuur. Tijdens een wandeling in het wandelparadijs van Baiersbronn zijn de kleine zorgen van alledag snel vergeten. Wie het graag wat sportiever heeft, kan zich op de mountainbike over de trails rond Baiersbronn in het dal storten en tussen de middag een hapje eten in een van de vele hutten.

In de namiddag is een bezoek aan de Ellbachseeblick met zijn spectaculaire uitzicht over de bossen van het Nationaal Park Zwarte Woud de moeite waard. Treed in de voetsporen van de orkaan "Lothar", die in 1999 op de toppen van het noordelijke Zwarte Woud een diepe geul door het bos heeft geploegd, op de gelijknamige Lothar Trail. Daar kun je ervaren hoe de natuur zich na een storm zonder menselijk ingrijpen ontwikkelt en met welke kracht er nieuw bos ontstaat. Regionale gerechten met producten uit het natuurpark Zwarte Woud Midden/Noord, kun je 's avonds nuttigen bij een van de vele lokale natuurparkherbergiers.

Ellbachseeblick Baiersbronn
Ellbachseeblick Baiersbronn – © Baiersbronn Touristik / Stefan Kuhn Photography

Dag 3

Baiersbronn verwenprogramma

De derde dag in Baiersbronn kun je beginnen met een wilde plantenwandeling in culinair wandelparadijs. Als je wil, kun je een geschoolde wilde plantengids uitleg laten geven over de vele verschillende wilde planten en kruiden in de weiden rond Baiersbronn - kleine proevertjes inbegrepen.

Na een stop bij een andere trekkershut kun je je in de namiddag helemaal uitleven. Hetzij tijdens een wandeling in het luchtkuuroord Obertal-Buhlbach of tijdens het kneippkuren in het Kneippkuuroord Schönmünzach. Als alternatief bieden veel hotels in Baiersbronn ook een heerlijk wellness verwenprogramma waar je echt kunt ontspannen.

De kroon op je verblijf in Baiersbronn is een bezoek aan een van de uitstekende gastronomische restaurants. Hier beleef je culinaire kunst op het hoogste niveau. Je zult je vakantie in Baiersbronn niet snel vergeten!

Kneipp Baiersbronn
Kneipp Baiersbronn – © Baiersbronn Touristik / Ulrike Klumpp